Τοποθεσία

Το Παλαιόκαστρο βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Σάμου και είναι περικυκλωμένο από λόφους που κρύβουν το χωριό από την θάλασσα. Πήρε το όνομά του από τα ερείπια ενός κυκλώπειου τείχους. Στη θέση του σημερινού Παλαιοκάστρου υπήρχε κατά τα αρχαία χρόνια, χωριό από οικοδομήματα ελληνικής και βυζαντινής εποχής. Σε μία από τις εκκλησίες τον Άγιο Γεώργιο η ομώνυμη εικόνα του αναγράφει έτος κατασκευής 1649. Επειδή αρχαιότερη από αυτή την εκκλησία είναι η της Κοίμησης της Θεοτόκου, εκτιμάται ότι η πόλη χτίστηκε στις αρχές του 16ου αιώνα.

Το χωριό φημίζεται σήμερα για τις εξαιρετικές του ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και τον παραδοσιακό του φούρνο.

Στη μεγάλη πλατεία στην είσοδο του χωριού με την πέτρινη βρύση και την καινούρια παιδική χαρά, θα απολαύσετε τον καφέ σας ή ουζάκι με τοπικούς μεζέδες. Αξίζει ένας περίπατος στα στενά γραφικά σοκάκια, με τα παραδοσιακά σπίτια και τα καλντερίμια.

Οι βίλες είναι χτισμένες ακριβώς στο τέλος του χωριού εκεί που ο δρόμος στρίβει δεξιά προς την παραλία Μυκάλη, Ψιλή Άμμο και τις Αλυκές. Η περιοχή είναι ήσυχη και το γύρω τοπίο καταπράσινο.

Η τοποθεσία είναι ιδανική καθώς σε μικρή απόσταση (10’ – 20’) με το αυτοκίνητο βρίσκονται super markets, βενζινάδικα, μοναστήρια και οι όμορφες παραλίες: Μουρτιά, Λάκα, Κέρβελη, Κλίμα, Ποσειδώνιο, Μυκάλη και Ψιλή Άμμος. Η Σάμος, η πρωτεύουσα του νησιού, καθώς και το λιμάνι απέχουν μόνο 5χιλ. ενώ το διάσημο Πυθαγόρειο και το αεροδρόμιο 12χιλ.

Για Online Κράτηση ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΩ